Meghan en Harry willen officieel de namen van hun kinderen veranderen

17.02.2024 20:42

Als je kind een naam heeft gekregen waar je later niet achter blijkt te staan, kun je die officieel veranderen. Dat doen ook Meghan Markle en Harry.

Prins Harry, volledige naam Prins Henry van Wales, is de jongere zoon van koning Charles en de overleden prinses Diana. Meghan Markle en Harry zijn niet langer blij met de namen van hun kinderen. En dus hebben ze die officieel veranderd.

Harry en Meghan hebben een nieuwe website gelanceerd – waar ze goed geld mee verdienen. De site heet Sussex.com. Dat is precies de naam die ze hun zoon Archie (4) en dochter Lilibet (2) willen geven. Het is duidelijk dat ze hun kinderen niet meer die ouderwetse achternaam van het Britse koningshuis willen meegeven. Ze willen dat het Archie Sussex en Lilibet Sussex wordt, zo is te zien op hun nieuwe site.

Meghan en Harry’s kinderen krijgen deze naam

En daarme breken ze met een heel oude traditie: dit is in geen 60 jaar in het Britse koningshuis gebeurd. De kinderen hadden eerder als achternaam Mountbatten-Windsor. Dat is al heel lang wettelijk bepaald, dat alle kinderen van de koning of koningin van Groot-Brittannië, deze achternaam krijgen. Geen discussie, meestal. Want op die manier hoor je bij het koningshuis. Maar Harry en Meghan willen het niet. Ze zijn sinds 2020 in Amerika gaan wonen en maken zich los van alle Britse koninklijke tradities.

Harry en Meghan ontmoetten elkaar in 2016 en trouwden op 19 mei 2018 in St. George’s Chapel op Windsor Castle. Hun huwelijk trok internationale aandacht vanwege de diversiteit en inclusiviteit die ze in hun bruiloft opnamen, evenals vanwege Meghan’s achtergrond als een Amerikaanse actrice met een Afro-Amerikaanse moeder en een blanke vader. Ze noemen zich geen prins en prinses meer, maar wel hertog en hertogin. Hun kinderen zijn wel prins en prinses.

Bron: InStyle