‘Mijn man is boos dat ik wil stoppen met het geven van borstvoeding’

24.05.2020 13:15

Als je als vrouw om wat voor reden dan ook geen borstvoeding wil geven, dan is dat een eigen keuze. Het is helemaal niet makkelijk als dan je partner je een schuldgevoel geeft. 

Het overkomt deze moeder, die haar verhaal deelt op Reddit.

Na 10 maanden borstvoeding geven, begint haar dochter te bijten in haar tepels. Dat doet pijn en ze krijgt wondjes rondom haar tepels. Ze probeert de moedermelk te kolven, maar ook dat gaat gepaard met vreselijke pijn. Ze besluit dat het genoeg is en ze wil overstappen op flesvoeding. Maar dat ziet haar man duidelijk niet zitten. Hij wordt boos op haar. “Het ergste moment in onze relatie als vader en moeder was dat hij de flesvoeding gewoon weggooide, zodat ik geen andere keuze had dan dat ik opnieuw borstvoeding moest gaan geven. Volgens hem heb ik het niet genoeg geprobeerd. Hij denkt dat het de beste voeding is voor onze dochter en hij wil niet geloven dat flesvoeding na 10 maanden ook een prima optie is.”

“Maar niets heeft gewerkt tegen de pijn aan mijn tepels en ik voel me er al zo rot over… Kun je je dan voorstellen dat je ook nog een man hebt die je een schuldgevoel aanpraat? Het is allesbehalve gezellig nu thuis.” Op Reddit stromen de reacties op de post van de vrouw inmiddels binnen. Vele lezers vinden het ‘onacceptabel van de vader’ en ‘eisen dat ze voor zichzelf opkomt’.

Bron: Babygaga

Hoe leuk is tie dye?