Vanaf déze leeftijd herkent een baby al zijn of haar eigen naam

22.06.2020 12:34

Als je je kind wilt roepen, dan kun je natuurlijk gewoon zijn of haar naam zeggen. Want volgens experts snappen baby’s dat sneller dan je misschien verwacht.

De taalontwikkeling verloopt bij elk kind net iets anders.

In de eerste maanden vanaf de geboorte kan je baby vooral communiceren met je door te huilen. Op die manier laat je baby weten dat er iets is: een vieze luier, honger, dorst of moe. Maar vanaf 3 tot 6 maanden, gemiddeld gezien, snappen baby’s al wat er gebeurt als jij hun naam zegt. Je baby herkent zijn of haar naam, maar kan nog niet een verband leggen met dat ze dit zelf zijn. Ook zullen ze de woordjes mama en papa herkennen, maar ook nog geen link leggen met jou of je partner. Gemiddeld reageert een baby rond zeven maanden voor het eerst op zijn naam, bijvoorbeeld door te stoppen met wat hij aan het doen is en je aan te kijken.

Baby’s vanaf 6 maanden oud herkennen al veel woorden die je vaak gebruikt, zoals de eigen naam, mama en papa, fles, slapen, bed, bad. De passieve woordenschat wordt steeds groter, al kan het zeker nog even duren voordat ze deze klanken zelf gaan nabootsen. Dat gebeurt meestal rond de 1e verjaardag, maar dat verschilt per kind.

Bron: Ouders van Nu

De leukste mama-items van het moment: