Een lasagne maken van speculoos is nu een trend en ja, je wilt het óók

19.05.2020 14:36

Van die hippe foodtrends waar je niet onderuit kunt en die je waarschijnlijk ook niet wilt missen. Neem bijvoorbeeld de lasagne van speculoos.

Ja, dat is hemels lekker en ziet er ook nog eens waanzinnig uit.

Het is eigenlijk een soort tiramisu, maar dan natuurlijk nét even anders. Wat je nodig hebt? Drie tot vier pakken koekjes-speculoos, 300 ml mascarpone, 300 ml verse slagroom, 100 gram gecondenseerde melk, vanillepoeder, 1 eetlepel suiker, half potje smeerbare speculoos.

Recept
Kruimel de koekjes en laat dit met een half pakje roomboter smelten op een laag vuurtje in een steelpan. Meng met een garde de mascarpone goed door de gecondenseerde melk tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de mascarpone in delen door de slagroom. Druk het koelmengsel vervolgens op de bodem van je lasagneschaal. Mix de mascarpone met de slagroom tot een vol beslag en mix hier de suiker en de vanille door en giet dit alles over de koekjes heen. In een spuitzak doe je de smeerbare speculoos en daar versier je je lasagne mee. Zes uur in de koelkast en voilà.

Het resultaat:

Bron: Tyla

Maak je keuken even helemaal stijlvol: