Kraamvisite mag weer, maar: ‘Niet meer dan 3 mensen tegelijk en hou 1,5 meter afstand’

30.04.2020 11:33

Eerder raadde het RIVM alle kraamvisite af, maar nu lijken die maatregelen wat versoepeld te worden. Zo mogen er nu 3 mensen tegelijk op kraambezoek komen.

Mits iedereen die 1,5 meter afstand houdt, natuurlijk.

Officieel staat er op de site van het Nederlands Jeugdinstituut geschreven: “Als je in het ziekenhuis bent bevallen, is kraamvisite niet gewenst. Beval je thuis, maak dan afspraken met het kraambezoek. Zorg dat er niet meer dan drie mensen tegelijk op bezoek komen. Vraag het bezoek om 1,5 meter afstand te houden. Verder kun je afspreken dat mensen alleen op kraambezoek mogen komen als ze geen ziekteverschijnselen hebben. En als de kraamverzorgende er niet is.”

Dat laatste moet je goed onthouden: zolang er kraamzorg in jouw huis is, is bezoek niet welkom. Dat is een nieuwe regel die momenteel geldt.

Zo meldt een Kraamzorgbureau:

  • Om de kraamzorg zo goed mogelijk in stand te houden, heeft de landelijke brancheorganisatie aangegeven dat er GEEN KRAAMVISITE mag komen als de kraamverzorgende op dat moment bij je in huis is. Dat geldt ook voor bezoekers die geen ziekteverschijnselen hebben!

Verder geldt ook als duidelijke regel: zodra jij als moeder, je partner of een van je andere kinderen symptomen laat zien van corona, is het aan te raden helemaal geen bezoek te ontvangen. Inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 3 miljoen mensen ziek geworden door het COVID-19 virus.

De liefste babykleding vind je hier met één klik:

Bron: Nederlands Jeugdinstituut 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!