Dit is waarom koppige kinderen later juist die succesvolle leidinggevenden zijn

28.02.2024 11:31

Word je een beetje tureluurs van je kind: het is altijd ‘nee, mama’. ‘Ja, maar…’. Je kind kan behoorlijk koppig doen en hij weet het altijd beter. Vermoeiend als moeder, dat zeker. Maar het is voor een goed doel, blijkt.

Want ze zouden er later in hun leven juist profijt van hebben, die rebelse kinderen van ons.

Uit onderzoek blijkt dat er voordelen zitten aan dat dwarse gedrag van je kind. Hoe vervelender thuis als kleuter, hoe slimmer ze het aanpakken in hun carrière later. Hoewel koppigheid in de kindertijd soms als een uitdaging wordt ervaren, kan het in latere levensfasen evolueren tot positieve eigenschappen die nuttig zijn in leiderschapsposities. Hier zijn enkele redenen waarom koppige kinderen later succesvolle leiders kunnen worden:

  1. Doorzettingsvermogen: Koppige kinderen zijn vaak vastbesloten en laten zich niet gemakkelijk uit het veld slaan. Dit doorzettingsvermogen kan hen helpen obstakels te overwinnen en vast te houden aan hun doelen, zelfs als het moeilijk wordt.
  2. Zelfvertrouwen: Koppige kinderen geloven sterk in hun eigen overtuigingen en kunnen vaak zelfverzekerd overkomen. Dit zelfvertrouwen kan hen helpen om risico’s te nemen en beslissingen te nemen, zelfs in onzekere situaties.
  3. Onafhankelijkheid: Koppige kinderen hebben vaak een sterk gevoel van onafhankelijkheid en willen graag hun eigen weg gaan. Dit kan hen helpen om autonoom te handelen en leiderschap te tonen wanneer dat nodig is.
  4. Vastberadenheid: Koppige kinderen zijn vaak vastberaden en volhardend in het nastreven van wat ze willen bereiken. Deze vastberadenheid kan hen helpen om uitdagingen te overwinnen en doelen te bereiken, zelfs als ze tegenstand ondervinden.
  5. Leiderschapsvaardigheden: Koppige kinderen ontwikkelen vaak sterke leiderschapsvaardigheden, zoals assertiviteit, besluitvaardigheid en het vermogen om anderen te motiveren. Deze vaardigheden kunnen later in het leven van pas komen in leiderschapsposities.