Kinderen die vaak ‘nee’ zeggen, zijn later in hun leven succesvoller

07.06.2020 12:35

Kinderen die opstandig zijn tegen de ouders en heel, heel vaak ‘nee’ roepen op alles, tja, makkelijk is het niet altijd. Maar je kind zou later wél succesvoller zijn als dit gebeurt.

Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat opstandige kinderen meer kans hebben om later veel geld te verdienen. En dat kun je dus al in de peuterpubertijd merken met hoe vaak je kind ‘nee’ op alles zegt.

De kinderen die meededen aan het onderzoek werden 40 jaar later als volwassenen opnieuw getest. Wat bleek? De opstandige kinderen hadden later het meest bereikt als het ging om educatie. Ook hadden zij het hoogste salaris. En dan blijkt dus wel: kinderen die het ergens niet snel mee eens zijn, kunnen goed voor zichzelf opkomen in hun carrière later in hun leven.

De wetenschappers gaven de volgende verklaring voor hun bevindingen: “Zonder rekening te houden met andere variabelen veronderstellen we dat mensen met een opstandig karakter meer verdienen, omdat ze tijdens kritieke momenten, zoals salarisonderhandelingen of promotie, bereid zijn om meer te eisen.”

Bron: Vriendin

De leukste mode-items voor jonge avonturiers: