Roel van Velzen over zijn kinderen en nieuwe vriendin: ‘Ik heb het onderschat’

23.12.2023 10:56

Zanger Roel van Velzen was 20 jaar samen met zijn jeugdliefde Marloes, met wie hij twee kinderen kreeg. Het stel is een paar jaar terug toch uit elkaar gegaan.

Roel is vader van twee zoons: Laut Pepijn en Boaz. Hij heeft alleen babyfoto’s van hen gedeeld in de media en houdt ze verder buiten beeld.

Toen hij ging scheiden van hun moeder, vond hij dat heel lastig om te vertellen. ‘Dat snijdt door je ziel, als je een gezin opbreekt en moet zeggen dat het niet aan hen ligt’. Gelukkig hebben de twee nog altijd goed contact, ook voor hun kinderen. ‘We zijn er de afgelopen tijd achter gekomen dat we als goede vrienden gelukkiger zijn dan als geliefden’.

Roel van Velzen en zijn kinderen

Roel is inmiddels weer gelukkig in de liefde. Hij heeft de liefde gevonden bij musical director Basja Chanowski. Toch gaat dat niet altijd even makkelijk.

‘Ik heb het onderschat. M’n vriendin heeft geen kinderen en ik had me meer gefocust op: hoe gaan we dit praktisch allemaal doen? Want zij woont op de Wadden en ik in Haarlem’, aldus Roel. ‘Ik heb een ex, werk, ik wil dat we rustig aan doen – ook voor de kinderen, ik wil dat zij ze straks leuk vindt, maar ik heb pas later doorgehad hoe pittig het voor haar zou zijn. Die kinderen hebben de hoogste prioriteit in mijn leven. Dat snapt ze wel, maar het is toch anders dan wanneer het je eigen kinderen zijn’.

Roel en zijn vriendin:

Lees ook: Zo zien de 3 kinderen van Marco Borsato en Leontine er nu uit