Kinderen met deze 3 sterrenbeelden maken het vaakst ruzie

17.10.2023 13:59

Heb je een lekkere driftkikker thuis, die nogal snel kwaad kan worden? Dat kan allemaal te maken hebben met het sterrenbeeld van je kind.

Want deze 3 sterrenbeelden worden het vaakst boos. Op mama, op hun broers of zussen, op de wereld…

Ach, zolang het een beetje onschuldig stampen met de voeten is, is er nog niet zoveel aan de hand. En dat korte lontje is meestal iets dat met het ouder worden wel overwaait… Toch?

Schorpioen

Schorpioenen hebben soms hoge verwachtingen van zichzelf en anderen. Ze kunnen veeleisend zijn en streven naar perfectie. Ze krijgen hun zin niet altijd, en dat vinden ze lastig. Ze zijn dan gelijk beledigd. Ondanks hun intensiteit zijn Schorpioenen vaak gevoelige zielen. Ze kunnen diep geraakt worden door de emoties van anderen en zijn empathisch. Schorpioen-kinderen hebben de neiging zelfstandig en onafhankelijk te zijn. Ze houden van zelfstandigheid en kunnen een sterke wil hebben.

Leeuw

Ook de Leeuw is niet snel tevreden. Het moet gaat zoals zij dat wil. Leeuwen kunnen soms een dramatische flair hebben en houden van aandacht. Ze gedijen in het middelpunt van de belangstelling. Trots is een belangrijke eigenschap van Leeuwen. Ze hebben een sterk gevoel van eigenwaarde en kunnen gevoelig zijn voor kritiek. Dus wil je je kind iets leren of zeg je een keer streng ‘nee’, dan wordt dat niet altijd gewaardeerd. Leeuwen zijn over het algemeen assertief en spreken hun gedachten en gevoelens openlijk uit. En dat is niet altijd even leuk: ze kunnen hard zijn voor anderen, waardoor ze snel in een discussie terechtkomen. Lekker kibbelen over wie er gelijk heeft…

Steenbok

Steenbokken staan bekend om hun verantwoordelijkheidsgevoel. Ze nemen hun verplichtingen serieus en zijn betrouwbaar. Zeker als ze de oudste zijn in een gezin, trekken ze zich van alles aan. Maar dat zorgt ook voor meer stress. Ze hebben daarom een wat korter lontje. Zeker thuis kunnen ze zich laten gaan: bij de juf valt het nog wel mee, maar bij mama… Ook hun broers of zussen moeten het ervaren. Ruzie om dit, dan weer om dat. Snauw hier, snauw daar… Ze worden vaak als serieus beschouwd en hebben de neiging om de ernst van situaties te begrijpen. Ze kunnen wat terughoudend lijken met humor.