Kans van 1 op 70 miljoen: vrouw bevalt van twéé tweelingen op 1 dag

17.02.2020 08:57

Een vrouw uit het Amerikaanse Houston heeft iets bijzonders meegemaakt.  Ze beviel op 1 dag niet alleen van een tweeling, maar van twéé tweelingen.

Het gaat om 2 eeneiige tweelingen. De kans hierop is heel klein: één op 70 miljoen, volgens artsen. De vrouw had al een zoontje en kreeg er nog 4 zoontjes bij – op 1 dag.

”De zwangerschap was gepland, ik denk dat we alleen net iets te succesvol waren”, reageert ze zelf. Vanaf 10 weken wist ze dat ze zwanger was van een meerling. Maar dat het er vier zouden zijn, had ze nooit durven dromen. Na 31 weken kwamen de kinderen ter wereld en wogen alle vier ongeveer rond de 1,5 kilo. Wat een vierdubbel geluk: het is volgens artsen duidelijk dat het geen vierling is, maar dat het twee tweelingen zijn.

Over de 4 namen heeft de moeder goed nagedacht. De tweeling die als eerste werd geboren, kreeg de namen Ace en Blaine. Hun broertjes die een minuut later ter wereld kwamen, heten Cash en Dylan. Ofwel: A, B, C en D. De vader van de 5 jongens zegt nog steeds niet klaar te zijn met kinderen: hij wil nog graag een dochter.

Bron: Fox News

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!