Jongste coronapatiënt in ziekenhuis: 16-jarige jongen uit Breda ligt aan beademing

16.03.2020 10:45

Er wordt veel geschreven en gesproken over het coronavirus, maar wat opvalt is dat het virus volgens artsen kinderen niet ernstig ziek maakt.

Toch klinkt er nu een ander geluid, want een 16-jarige jongen uit Breda heeft het coronavirus en ligt aan de beademing.

Voor zover bekend is hij de jongste Nederlandse patiënt die met corona moest worden opgenomen. Volgens zijn familie heeft de jongen geen andere ziektes. Maar de familie wil duidelijk maken aan iedereen in Nederland dat de ziekte ook jongeren kan treffen. En dat ook jonge, fitte mensen erg ziek kunnen worden door het coronavirus. De jongen kreeg koorts, voelde zich ellendig. Toen hij ook steken voelde in zijn longen, werd hij opgenomen in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis in Breda testte Sehraz positief op corona. Voor het weekend is hij overgebracht naar de intensive care van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. ‘Hij wordt in slaap gehouden en krijgt eten via een buisje toegediend’, vertelt zijn broer. ‘De artsen wachten af tot het moment dat hij weer zelfstandig gaat ademen. Ze vertellen ons: we weten niet wat er gaat gebeuren of hoelang dit kan duren. Het is onbekend hoe dit virus werkt. Wij als familie hopen op een wonder en bidden dat het goed komt met mijn broertje.’

Bron: De Volkskrant

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!