Zó weet je zeker dat je (jonge) kind het niet té warm heeft

12.06.2020 13:28

Het is lekker weer in ons land en daarom spelen we allemaal lekker buiten. Met die tropische temperaturen, is dat geen straf. Maar je kind kan het in deze tijd van het jaar ook té warm krijgen.

Hoe weet je nou zeker als moeder of je jonge peuter, dreumes of kleuter het niet te heet heeft? Hoe merk je dat je verkoeling moet aanbieden?

Belangrijk is vooral dat je je kind niet te dik instopt met het slapen. Het voelt ‘natuurlijk’ om je kleine lekker in te pakken en in te stoppen onder een dekentje. Maar met temperaturen van boven de 26 graden geldt als richtlijn: lekker laten slapen in alléén een rompertje. Een dekentje is echt niet nodig. Koelt het wat af naar onder de 25 graden, dan is een romper plus een zomertrappelzak zonder lange mouwen een goed advies.

Het kan gevaarlijk zijn als je kind het te warm heeft, dus hou je goed aan de officiële adviezen. Het is geen regel natuurlijk, schat de situatie altijd zelf goed in. Maar het is een houvast als je het niet zeker weet. Hier een overzicht van alle temperaturen:

Bron: Sleeperific

De leukste witte gympen voor onder iedere zomerse outfit: