Intelligente mensen maken een troep in huis

27.09.2019 09:59

Te laat naar bed gaan, een bende maken van je huis en veel vloeken: het zijn vast geen eigenschappen waar je trots op bent. Maar misschien komt het simpelweg… doordat je zo slim bent.

Nachtbrakers
Slimme kinderen groeien vaak op tot notoire nachtbrakers, blijkt uit een studie, waarover Psychology Today schrijft. Een ander onderzoek toont aan dat wie laat opblijft in het begin van zijn leven weliswaar voorbij wordt gestreefd door de vroege vogels, maar op latere leeftijd juist beter gaat presteren dan zijn vroeg opgestane leeftijdsgenoten.

Chaos
Slordig schrijven is een kenmerk van intelligentie, maar ook de bende op je bureau kun je gooien op je exceptionele slimheid. Als je geen zin hebt om op te ruimen, zou dat kunnen betekenen dat je hersenen met andere belangrijkere dingen bezig zijn. Ook is rommel beter voor je creativiteit dan een opgeruimd huis, zo schrijven onderzoekers van de universiteit van Minnesota.

Vloeken
Het idee dat vloeken een teken is van een gebrekkige vocabulaire klopt niet. Integendeel, uit een nieuwe studie in Language Sciences blijkt dat de grootte van de woordenschat geen enkele invloed heeft op het aantal gebruikte vloekwoorden. Wel is er een overeenkomst tussen de karaktereigenschappen van slimme mensen en die van mensen die veel vloeken.

Nog meer leuke schoenen om op te ruimen:

 

 

Bron: The Independent