‘In het ziekenhuis waren er wat verwarringen: hóe heet jullie dochter?’

17.08.2023 09:34

Een aparte naam kiezen voor je kind is leuk, maar het kan soms tot wat vreemde opmerkingen leiden. Want misschien begrijpt niet iedereen die naam direct.

Het overkomt ook Daisy.

‘Wij hebben onze dochter Bay genoemd. De inspiratie komt uit een serie waar ik groot fan van was.  Bij de geboorte waren er nogal wat verwarringen in het ziekenhuis toen mijn vriend bloed moest brengen. Ze bleven maar vragen: ‘Hoe heet uw dochter?’. Mijn vriend zei:’Bay’. Ja meneer, ik lees hier dat het met een B begint maar wat is de naam?’ ‘Ja, ze heet Bay’. ‘Meneer ik vraag naar haar NAAM!’. Mijn vriend moest het uiteindelijk spellen: ‘Ze heet Bay, B A Y, Bay’.

En ooit kreeg ik een berichtje via Facebook dat iemand een boek had geschreven en de naam Bay had gebruikt en dat ze hem nog nooit eerder gehoord of gelezen had. Erg leuk om te krijgen! Bay is een Vietnamese naam voor jongens en meisjes en betekent ‘juli’. In Nederland is het een zeer zeldzame naam.

Meer voorkomende namen met de letter B

 1. Bianca
 2. Bella
 3. Bente
 4. Babette
 5. Britt
 6. Bo
 7. Benthe
 8. Brechtje
 9. Billie
 10. Babs
 11. Bloem
 12. Belle
 13. Beaudine
 14. Beryl
 15. Brigitte
 16. Bregje
Bron: Mama Magazine

Het beste boek voor moeders: want hier worden niet alleen je kinderen gelukkiger van, maar ook jijzelf. En dat verdien je!