Ilses dochter heeft maar zes vingers: ‘Ik dacht dat ze een grap maakten’

26.05.2020 12:15

Ilse kwam er pas na de bevalling achter dat haar dochter Moana maar 6 vingers heeft. Op de echo’s was al die tijd in haar zwangerschap niets vreemds te zien.

Aan LINDA. vertelt ze haar verhaal.

“38 weken lang vraag je je af: hoe gaat ze eruit zien? Op wie gaat ze lijken? Ik keek dus vooral naar haar gezichtje en dat was zo onbeschrijfelijk mooi, dat ik voor de rest geen oog had. Tot Anthlay mijn bubbel doorbrak: ‘Kan het kloppen dat ze maar drie vingers heeft?’

Ik dacht dat hij een flauwe grap maakte en wilde hem al bijna een stomp geven toen de verloskundige antwoordde. ‘O, ja, inderdaad.’”

Geen last van
Ze bleven heel positief en nuchter: want gelukkig bleek Moana verder helemaal gezond. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren dat zij haar ringvingers en pinken mist, is nog niet helemaal duidelijk. “Uiteindelijk bleek dat de buitenste botten van Moana’s onderarm, haar spaakbeenderen, korter waren dan normaal. Waarschijnlijk konden de pink en ringvinger daardoor niet goed aanleggen. Ook zat er een afwijking in Moana’s chromosomen, maar of dit de oorzaak is, blijft onduidelijk.”

Het gezin is gelukkig en Moana heeft weinig last van de missende vingers. Moeder Ilse blijft er nuchter onder. “Het gaat bijna drie jaar later heel goed met ons. Moana is helemaal gezond en ondervindt vrijwel geen last van haar handjes. Ze heeft alleen iets minder kracht, dus wij moeten weleens een dop voor haar opendraaien. Daarnaast zijn we nog niks tegengekomen wat ze niet kan. Je zou bijna denken: waarom heeft iedereen eigenlijk vijf vingers? Haha.”

Bron: LINDA.

De mooiste zwangerschapsproof-kleding vind je hier: