De gemiddelde ’thuisblijfmoeder’ werkt 96,6 uur per week

03.02.2023 14:54

Als je fulltime voor de kinderen zorgt, dan ben je meer dan druk. Sterker nog: veel moeders komen op het werk een beetje bij omdat er thuis altijd wat te doen is.

De was, de kinderen naar sportclubs brengen en halen, huiswerk controleren, de hond uitlaten, koken, even bijpraten met de kinderen… Voor je het weet is je dag als thuisblijfmoeder om. Werkende vrouwen hebben misschien een baan van 40 uur per week. Maar thuisblijfmoder ben je altijd. En wat zij allemaal doen in een week, staat volgens experts gelijk aan een werkweek van 96,6 uur per week.

Dit wordt berekend door de taken in huishouden, het heen en weer rijden naar clubs en verenigingen, helpen met huiswerk, de was doen, noem het allemaal maar op. Als je berekent wat een chauffeur, schoonmaakster en psycholoog verdienen en je berekent de uren dat je al deze taken als moeder op je neemt… Nou, dan zou je eigenlijk een jaarsalaris van 115.000 euro moeten krijgen. Maar natuurlijk verzorg je je kinderen gratis en voor niets: uit liefde. En je bent ‘employed for life’…

Maar het is maar dat je het wéét. En ook lekker om even te laten lezen aan iemand die ooit zegt dat ‘fulltime thuis zijn bij de kinderen zo simpel is’, toch?

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

Bron: Pinterest