Hoe meer je aankomt in je zwangerschap, hoe groter de kans is dat je een jongen krijgt

29.08.2021 11:52

Er lijkt een verband te zijn tussen het gewicht in je zwangerschap en of je een jongen of een meisje krijgt. Natuurlijk is het altijd een beetje speculeren, welk geslacht er in je buik zit, maar goed, een beetje gokken is altijd leuk.

Volgens artsen is er nu iets nieuws waar je op kunt letten.

Big belly

Je gewicht in je zwangerschap. Vrouwen die wat meer aankomen als ze zwanger zijn, zouden vaker zwanger zijn van een jongen. De Amerikaanse arts Kristen J. Navar onderzocht het verband tussen de gewichtstoename van zwangere vrouwen en het geslacht van hun nog ongeboren baby. Van de vrouwen die 9 kilogram aankomen tijdens hun zwangerschap krijgt 49 procent een jongen, bij 18 kilogram 52,5 procent en kom je maar liefst een kilo of 25 aan dan is de kans zelfs 54 procent. Als je dus een wat kleinere buik hebt, zeker in de eerste 24 weken van je zwangerschap, dan zou dat dus kunnen duiden op een meisje.

 

Lees ook
Onderzoek: krijg je corona in je zwangerschap, dan kan je placenta ‘kapotgaan’

Hoe het kan is niet precies duidelijk en natuurlijk geldt het ook niet voor elk kind. Maar de onderzoeker denkt dat het iets te maken heeft met de hogere metabole waarden van mannelijke embryo’s en foetussen waardoor ze meer calorieën nodig hebben om zich succesvol te ontwikkelen. En tja, alleen een echo geeft uiteindelijk zekerheid over het geslacht. Of een NIPT test, natuurlijk. Maar een beetje raden en wegdromen is tóch leuk.

Bron: Baby Gaga 

[ajax_load_more container_type=”div” post_type=”post”]