Het is goed voor ‘later’ als je je jonge kinderen laat knoeien met eten

04.12.2019 10:40

Is het bij jou thuis elke avond weer een bende rondom de tafel? Wat macaroni daar, pompoen-hapjes door de lucht, pannenkoeken aan het plafond? Maak je geen zorgen.

Want als kinderen op jonge leeftijd knoeien met eten, dan is dat juist heel goed voor ze.

De kans is dan namelijk groter dan je kind op latere leeftijd meer lust. Ook is de kans kleiner dat je kind op latere leeftijd te zwaar wordt. Je leert namelijk door dat knoeien op jonge leeftijd zelf omgaan met eten. Dat stelt Amy Brown van de Britse universiteit Swansea. Wat ze vooral heeft ontdekt is dat kinderen die ouder zijn dan 6 maanden niet met een lepel zouden moeten worden gevoed.

Want kinderen kunnen zo beter zelf bepalen wanneer ze vol zitten dan wanneer jij ze als moeder blijft voeren. Uit onderzoek dat ze zelf deed in 2013 onder zo’n 300 kinderen blijkt dat baby’s tussen de 6 en 12 maanden die met een lepel gevoerd worden op latere leeftijd vaker te zwaar zijn. Van de onderzochte kinderen in deze groep had ongeveer 20 procent overgewicht.

En de kinderen die zelf hun eten op mochten eten of op de grond mochten gooien hadden juist een stuk minder kans op overgewicht. In deze groep was slechts 8 procent te zwaar. Dus vliegen die rijstwafels weer eens door de lucht: lekker laten gaan. Knoeien is goed voor je kinderen – nu misschien nog niet, maar later…

Volg ons ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: RTL Nieuws