Het coronavirus: mogen opa en oma nog wel op de kleinkinderen passen?

15.03.2020 11:47

Het coronavirus zorgt voor een bizarre situaties in Nederland. We moeten thuisblijven, zoveel mogelijk.

Maar in sommige gezinnen passen opa’s en oma’s met alle liefde op de kleinkinderen. Is het aan te raden die oppasdag nu tijdelijk over te slaan?

Van de overheid moeten we ouderen mijden, omdat zij een risicogroep zijn. Als je kind gewoon naar school of naar het kinderdagverblijf gaat en daar eventueel het coronavirus te pakken krijgt, dan is de kans groot dat je oudere vader of moeder er ernstig ziek van wordt. Je kind kan het virus veel beter aan. Ruim een derde van de opa’s en oma’s past wekelijks op de kleinkinderen, dus het is nogal wat om dit zomaar af te zeggen.

Grootouders zijn van grote steun voor veel ouders van jonge gezinnen, maar als je echt kijkt naar wat er wijsheid is nu… Dan is het allemaal thuisblijven. En dus níet oppassen. De directeur van het Spaanse equivalent van het RIVM heeft deze week ouderen gemaand om contact met kinderen te vermijden. De kans op besmetting met het coronavirus is binnen een gezin 7 keer groter dan dat je het buiten je gezin krijgt. Kinderen blijken zeker een grote infectiehaard, en ouderen hebben juist een hoger risico dat ze er aan overlijden.

Beslis dus zelf wat je wilt doen in deze gekke tijden, maar wees verstandig.

Bron: De Volkskrant

De fijnste kleding voor in quarantaine shop je hier:

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!