Waarom het heel goed is als je af en toe een luie moeder bent

03.12.2019 11:29

Altijd maar in de weer met de kinderen, met je partner, met de hond, met je vriendinnen… Het is niet goed om zo druk te zijn. Dus kun je maar beter af en toe lui zijn.

Moeders zouden vaker lui mogen zijn, blijkt.

Want dat is alleen maar beter voor de balans in je gezin. Hoe meer stress jij hebt als moeder, hoe meer dat doorschemert in je gezin. Je kinderen kunnen zo ook sneller prikkelbaar worden en het lastig krijgen. Ook je partner gaat mee in jouw stresslevel. En als jullie allebei stress hebben, is een ruzie zo gebeurd. Dat is natuurlijk niet alleen ongezellig, maar zo’n thuissituatie is voor kinderen helemaal funest.

Wees dus soms gewoon lui: doe niets, staar naar buiten, scroll op je telefoon – en voel je daar vooral niet schuldig over. Je kunt niet constant, 24/7, ‘aan staan’. Als je een natuurfilm kijkt op Netflix, gewoon omdat je tijd over hebt: doe het. En geniet er goed van. Want eerlijk? Je hebt het als moeder verdiend. Zie het als jouw eigen oplaadmoment: daarna kun je alleen maar weer een betere moeder zijn. En daar hebben je kinderen en je liefde veel meer aan, dan aan een halve moeder die altijd ‘aan staat’. Je mag dus af en toe ‘uit’.

Volg ons ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]