Meghan had tijdens haar zwangerschap last van suïcidale gedachtes

08.03.2021 08:45

Het is hét onderwerp van vandaag: het open interview tussen Harry en Meghan en Oprah. Harry en Meghan maken het geslacht van hun tweede kindje bekend en vertellen over hun hectische leven.

Het tweede kind van de Britse prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) is een meisje. Dat hebben de twee bekendgemaakt tijdens hun interview met Oprah Winfrey (67) zondagavond.

Twee kinderen

“We zijn dankbaar en beide opties zouden geweldig zijn geweest. Maar eerst een jongen en nu een meisje, wat kun je je nog meer wensen?” aldus Harry. De hertog en hertogin van Sussex werden in mei van 2019 ouders van hun zoon Archie. Ze vertelden eerder dat ze van plan zijn het op twee kinderen te houden.

Maar het gesprek ging ook over hele andere dingen. Vooral over hoe moeilijk Meghan het heeft gehad als vrouw van prins Harry: ze leggen daarmee een bom onder het Britse koningshuis.  In het gesprek vertellen de twee royals ook dat de koninklijke familie vreesde dat zoon Archie met een donkere huid geboren zou worden en dat Meghan tijdens haar zwangerschap suïcidaal was, maar geen hulp kreeg aangeboden. Vreselijke dingen dus, wat eerder nooit aan licht is gekomen.

Lees ook
Dít is de eerste officiële foto van Harry en Meghan sinds ze geen royals meer zijn

Doet pijn

Harry heeft geen contact meer met zijn vader, prins Charles. “Omdat ik het heft in eigen handen nam’’, zei de prins. “Voor mijn geestelijke gezondheid, voor de geestelijke gezondheid van mijn vrouw, en die van Archie, want ik kon zien waar dit heen ging.” Hij heeft vooral moeite met hoe zijn vrouw is behandeld in de Britse media. “Toch heeft in die drie jaar niemand van mijn familie ooit iets gezegd’’, zei hij. ,”En dat – dat doet pijn. Ik zat gevangen, maar ik wist het niet. Gevangen in het systeem, zoals de rest van de familie. Mijn vader en broer ook. Ze kunnen niet zomaar weg, en ik heb veel mededogen met hen.”

Bron: ANP, AD