Je verbrandt met slechts een half uur hardlopen zó 400 calorieën

28.10.2020 15:04

Hardlopen is niet alleen lekker voor je mind dat tot rust kan komen, maar ook voor je lijf. Want je verbrandt er meer calorieën mee dan je denkt. 

Want weeg je rond de 70 kilo, dan verbrand je met een halfuurtje rennen zó 400 calorieën.

Hoppa

Dat is mooi meegenomen natuurlijk, want uiteindelijk wil je je gewoon lekker in je vel voelen en een beetje fit bezig blijven.  Ook geldt – logisch – dat hoe sneller je rent, hoe meer calorieën je verbrandt. Dus loop je met een snelheid van 14 kilometer per uur, dan raak je zó 900 calorieën in een halfuurtje kwijt. Dat is bijna de helft van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan calorieën, dus dat tikt lekker aan. Ben je na de bevalling zó weer in shape en helemaal gezond bezig.

Moet je hebben

Wat ons betreft is er maar 1 outfit die je nodig hebt als je een fanatieke sporter bent. Of het nu om hardlopen gaat of om een lesje in de sportschool. Pilates, yoga, Rocycle, fietsen, wandelen: je kunt het allemaal doen in de thermokleding van Decathlon. Ademt heerlijk, plakt niet als je zweet – en bovendien zie je je zweetvlekken in een zwart shirt niet eens. Loop je er ook nog knap bij, als fitmom. Voor nog geen 15 euro heb je al een fijn sportshirt met lange mouwen van Kipsta in je kast liggen – dus go for it. Want we weten allemaal: met een mooie sportoutfit is het nét iets makkelijker en aantrekkelijker om van die luie bank af te komen.

In 10 verschillende kleuren te krijgen en voor mannen en vrouwen:

Bron: Decathlon