Goed contact hebben met je buren verhoogt je geluksgevoel met een salarisverhoging van 60.000 euro per jaar

02.10.2023 11:00

Heb jij leuke buren? Dan mag je ze wel eens goed bedanken. Want volgens onderzoek zou goed contact met je buren je rijker laten voelen.

Sterker nog: je zou je zo rijk voelen, alsof je 60.000 euro meer per jaar zou verdienen.

En dat is toch mooi meegenomen.

Schept toch een band

Contact met je buren zorgt voor een fijn gevoel in de omgeving waar je woont. Je kinderen worden er ook gelukkiger van als er bij elkaar wordt gespeeld in de straat. En je hebt altijd iemand in de buurt op wie je kunt bouwen: dat is toch anders dan vrienden die ver weg wonen.

Nog meer redenen waarom buren zo belangrijk zijn?

  1. Gemeenschapsgevoel: Goed contact met je buren kan bijdragen aan een gevoel van gemeenschap en samenhorigheid in je buurt. Het kan leiden tot een meer positieve en ondersteunende leefomgeving.
  2. Veiligheid: Buren kunnen een extra paar ogen en oren zijn om te helpen bij het opmerken van verdachte activiteiten of noodsituaties. Een goede relatie met je buren kan leiden tot een groter gevoel van veiligheid.
  3. Hulp in noodgevallen: Als je een noodsituatie hebt, zoals een medisch probleem of een natuurramp, kunnen buren de eersten zijn die hulp bieden totdat professionele hulpverleners arriveren.
  4. Samenwerking: Buren kunnen samenwerken bij buurtverbeteringsprojecten, zoals schoonmaakacties, buurtfeesten of buurtwachten. Dit kan de levenskwaliteit in de buurt verbeteren.
  5. Sociale ondersteuning: Buren kunnen vrienden worden en sociale steun bieden. Dit is vooral belangrijk voor mensen die ver van hun familie wonen.
  6. Conflictbeheer: Door open communicatie met je buren te onderhouden, kun je eventuele conflicten of problemen effectiever aanpakken en voorkomen dat ze escaleren.

Bron: Happy Mom

Meer lezen over moedergeluk? Je vindt praktische tools als mindsetting in het nieuwste boek uit de psychologie, Happy Mom