Minder vaak een bh aan nu je in quarantaine zit? Dat heeft 1 groot voordeel, blijkt

22.05.2020 12:58

Nu we meer dan ooit thuiswerken laten veel vrouwen het lekker even zitten, die bh. Maar er zitten voordelen aan het minder vaak dragen van een bh, blijkt.

Het belangrijkste en grootste voordeel van je bh in de kast laten? Volgens jarenlange studie van de Franse onderzoeker dr. Jean-Denis Rouillon van de Universiteit van Franche-Comté zou het effect van geen beha dragen ervoor zorgen dat de huid rondom je borsten een stuk zachter wordt.

En er is meer. Want je zou beter ademhalen omdat je bh niet je romp beknelt. Veel vrouwen zijn bang dat door het niet dragen van een bh, hun borsten zullen gaan hangen. Maar dat is niet waar; het tegendeel is in onderzoek bewezen. Uit een Franse studie onder 320 vrouwen bleek namelijk dat jaarlijks de tepels van de vrouwen die bijna nooit een bh droegen, juist zo’n zeven millimeter werden gelift. Kortom: de borsten gingen helemaal niet hangen. Het weefsel in de borst werd er juist sterker van omdat het zichzelf ging ondersteunen tijdens het bewegen.

Nou, goed dan: lekker laten zwieren dus, die buste. En als we weer naar kantoor gaan… Ja, dan zullen we er weer aan moeten geloven.

Bron: AndC

De coolste neon-kleuren voor je kinderen: