Terug in de speelgoedwinkel: de geliefde Furby is weer te koop

15.01.2024 14:01

Je kent het ongetwijfeld nog wel, want zo’n twintig jaar geleden kon je er niet omheen. De Furby. Het pratende beestje was hét populairste speelgoed.

En die is nu terug in de speelgoedwinkels, blijkt.

Dat stuurt speelgoedfabrikant Hasbro de wereld in. Het fijne is dat het beestje nu zelfs Nederlands praat. Ken je de taal van het dier nog? Furbish heet het. Gek en ook wel schattig gebrabbel. Ze waren razend populair, jaren geleden. De iconische Furby werd eind jaren 90 gelanceerd, met wereldwijd meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie jaar.

Daar ben ik weer

Een van de belangrijkste kenmerken van Furby is de mogelijkheid om te reageren op de omgeving en interactie aan te gaan met gebruikers. Het speelgoed kan geluiden maken, bewegen, knipperen met zijn ogen en kletsen. Furby heeft de mogelijkheid om te leren en zich aan te passen aan de interacties met zijn eigenaar. Het kan bepaalde acties herkennen en daarop reageren. Na verloop van tijd evolueert de persoonlijkheid van Furby op basis van hoe het wordt behandeld. Je moet het dus echt zien als een huisdier.

Nu zijn ze hipper dan ooit. Het knuffelbeestje heeft vanaf nu vijf modes en meer dan 600 reacties. De toekomst voorspellen, dansen, mediteren, iemand imiteren, een lichtshow geven: de nieuwe Furby kan het allemaal. En je hoeft je geen zorgen meer te maken dat ze je ’s nachts wakker maken, want er is een uitknop. Zo kun je wel doorslapen, gelukkig.

Bron: Hasbro