Foto van baby gaat het internet over: maar zie jij waarom?

16.01.2022 15:08

Dexter werd op 27 april geboren en kwam een week te vroeg ter wereld. Zijn moeder deelt van hem een foto op social media. In eerste instantie zul je denken: niets bijzonders aan. Maar als je goed kijkt, zie je waarom deze foto viral gaat.

En hoewel het jochie er heel schattig uitziet, is dat niet de reden dat de foto opnieuw over het hele internet gaat. Het is namelijk een foto van een paar jaar geleden, maar het plaatje staat nu weer volledig in de spotlights. Mensen kunnen ’t maar niet geloven.

Kijk nou eens

Want er is iets héél opvallends aan de hand met deze baby. Maar zie je ook zo gauw waarom? Nee? Kijk maar in zijn hand: hij net na de geboorte heeft het spiraaltje van zijn moeder vast. En ja, juist dat spiraaltje had ervoor moeten zorgen dat zijn moeder niet zwanger kon raken. Maar toch is hij er, deze knappe knul. Alsof het zo heeft moeten én mogen zijn.

Derde 

“Het was al mijn derde spiraaltje en de vorige 2 hadden prima gewerkt”, vertelt moeder Lucy uit de Amerikaanse staat Alabama. “In december bleek ik echter plots zwanger te zijn. Ik nam aan dat ik nog maar enkele weken ver was, maar mijn baby bleek volgens de echo al 18 weken oud te zijn. Mijn spiraaltje was nergens te bespeuren op het beeld.” Natuurlijk schrok ze zich even rot: dit had ze niet verwacht.

Tadaa

In haar hele zwangerschap konden ze het spiraal niet vinden. Pas toen het moment van de bevalling daar was, kwam het anticonceptiemiddel terecht. “Tijdens de bevalling – een keizersnede – ging mijn gynaecoloog op zoek en hij vond het spiraaltje achter de placenta. Toen namen we een foto van Dexter met het spiraal in zijn handje.” Hoewel de zwangerschap niet bepaald gepland was, is Dexter meer dan welkom in de familie. Zijn ouders zijn dolblij met zijn komst. Maar dat een vrouw zwanger wordt ondanks dat ze een spiraaltje heeft, is uitzonderlijk. Een spiraal beschermt je namelijk zo’n 99,9% tegen zwangerschappen. De foto is op Facebook al honderdduizenden keren gedeeld.

Bron: Nieuwsblad. Beeld: Facebook