Fleur over hét moment van de positieve zwangerschapstest: ‘Nee, dat kan niet?’

03.12.2019 08:25

Als je op een test twee streepjes ziet in plaats van één, verandert je leven gelijk. Je bent zwanger. Een wonder. En ook even wennen.

Zo beleeft Fleur (28) dat.

Vrijdag 20 september
“Schat… ik ben al twee dagen overtijd.” “Ja, wacht het nu nog maar even af, schat.”
Die avond hadden we heel veel lekkere wijntjes gehaald en die dronken we. Het waren veel wijntjes. Alsof we al voelden dat we afscheid moesten nemen van de wijn voor de aankomende zeven maanden. De glazen wijn waar we zo dol op zijn en we samen zo ontzettend van kunnen genieten.

Zaterdag 21 september
Au, mijn hoofd. Dat zijn gisteravond zeker teveel wijntjes geweest. Ik ben nog steeds niet ongesteld en diep van binnen voel ik dat het menens is. Ik vertel mijn vriend toch écht de zwangerschapstest te willen doen. “Dat is goed schat, maar beter wacht je tot morgen. We hebben teveel wijn gedronken en dat kan de test beïnvloeden.”
Eigenwijs als ik ben ga ik naar de badkamer en plas ik in een bekertje. Met het bekertje plas loop ik enthousiast naar mijn vriend: “het moment van de waarheid.”
Nog geen twee tellen later wordt er een tweede streepje zichtbaar. We keken elkaar verward en vol ongeloof aan. Zal het dan toch?!
“Nee”, zei hij. “Dat kan niet. Je moet morgen opnieuw testen. Misschien heeft de alcohol de test toch beïnvloed.”
Toch waren we die dag, ondanks de pijn in onze hoofden, voorzichtig en wat zenuwachtig blij.

Zondag 22 september
Ik werd die ochtend fris en fruitig om 06.00 uur wakker. Logisch, ik wilde zo snel mogelijk die tweede test doen. Natuurlijk wist ik allang dat ik écht zwanger zou zijn. Ik voelde dat nou eenmaal aan mijn lijf. Al anderhalve week last van mijn borsten en niet zoals ik altijd had voordat ik ongesteld werd. Ook had ik last van moodswings. En ook die waren niet te vergelijken met de moodswings voordat ik ongesteld werd. Het voelde dit keer allemaal anders. Toch durfde ik niet helemaal zeker van mezelf zijn. Ik denk dat iedere vrouw immers het begrip ‘schijnzwanger’ kent. Ook ik ben daar bekend mee.

Tijd voor de tweede test. En ook die kleurde razendsnel twee streepjes. “Schat, ik ben écht zwanger.” Natuurlijk waren we ontzettend blij met dit wonder, maar zoals je in films wel eens ziet dat stellen elkaar gillend en springend in de armen vliegen, zo ging dat niet bij ons.

Wij vonden het heel gek om te beseffen dat twee gekleurde streepjes ons lieten weten dat ons leven vanaf nu nooit meer hetzelfde zou zijn.
Nog geen twee maanden geleden besloten we te gaan voor een kindje en nu was het al raak. We hadden nooit verwacht zo snel in verwachting te zijn. Een enorm groot cadeau, maar toch moet het aarden. Wij krijgen een kindje. Het is waar. Zó bijzonder.

De komende acht maanden zal ik mijn glas wijn moeten laten staan. En dat doe ik met alle liefde.

Volg ons ook op Instagram! 

Tekst: Fleur van Hillegondsberg