Kinderen die tijdens de feestdagen zijn verwekt hebben later betere banen

01.01.2020 09:15

Heb je het fanatiek geprobeerd, deze feestdagen, om een kleintje te maken? Nou, als het raak is, dan heb je extra geluk.

Het blijkt namelijk dat kinderen die negen maanden na de feestdagen worden geboren positieve eigenschappen hebben.

Maar liefst negen procent van alle baby’s is verwekt in de koude decembermaand. Dat is veel, want we kruipen in de wintertijd lekker bij elkaar. En we zijn veel thuis dankzij kerst en Oud & Nieuw.

Baby’s die in december zijn gemaakt zouden volgens wetenschappers later in hun leven succesvoller zijn: zij hebben een betere studie vaak en zijn beter in hun werk. Aan de Universiteit van Toronto deden ze onderzoek: ze onderzochten gegevens van 1 miljoen kinderen die in Florida tussen 1994 en 2000 zijn geboren, zoals schoolcijfers en cito-scores. Juist de kinderen die in september zijn geboren zijn de oudsten van een klas en dat heeft voordelen. Ze hebben langer de tijd gehad om zich cognitief te ontwikkelen.

Plus: de moeders waren aan het eind van de zwangerschap lekker zomers. Dat maakt mensen blij en dus geeft dat een positieve boost aan het ongeboren kind in de buik. Op deze manier krijgt de baby een ruime hoeveelheid vitamine D tot zich, wat ook gezond is voor een kind.

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]

Bron: Famme