Eva Jinek noemt bemoeienissen met haar tweede zwangerschap ‘absurd’

12.03.2023 21:39

Eva Jinek (44) reageert op de commotie die is ontstaan nadat ze haar tweede zwangerschap aankondigde. Maarten van Rossem liet zich negatief uit over de zwangerschap en maakte een onhandige opmerking.

Zo stelde hij dat het leeftijdsverschil van vijf jaar tussen het eerste kind van Jinek en de aankomende baby “te groot” is.

Daar bood hij later zijn excuses voor aan. In haar nieuwsbrief reageert Eva nu voor het eerst op de toestand. In de brief noemt de presentatrice het onder meer ‘absurd’ dat ‘een stel boomers zonder enige kennis van zaken zich bemoeien met wat er in mijn baarmoeder gebeurt, en waarom’.

Maar uiteindelijk weet ze ook: je kunt je kritiek van vreemden maar beter niet zo aantrekken. Dat heeft haar gynaecoloog ook gezegd. ‘Je hebt wel andere dingen om je druk over te maken’. En zo is het.

‘Op het moment dat ze dat zegt, voelt het alsof ik een muffe, oude jas uitdoe. Alsof iemand naar me toe is gekomen om te zeggen: kom, laat mij die lekker voor je ophangen! En plotseling is die hele muffe jas weg, en voel ik me vijf kilo lichter. Ik heb andere dingen te doen. Zát andere dingen.’

Eva laat haar zoon Pax niet zien op social media:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Jinek (@evajinek)