Eindelijk bewijs: het jongste kind is het vervelendst

19.02.2020 11:29

Klieren kunnen jongste kinderen als geen ander, blijkt uit onderzoek. Want de jongste thuis zou vaak ook het vervelendst zijn.

Uit onderzoek van de Universiteit van Edinburgh komt naar voren dat die jongste kinderen vaak het meest onhandelbaar zijn. Ze zorgen voor veel rumoer in huis en halen graag kattenkwaad uit.

De jongste wordt vaker veel langer gepamperd door moeders dan nodig is. Juist omdat dit het kleintje is van mama, krijgt de jongste vaak zijn of haar zin. Dat is niet altijd even goed voor de ontwikkeling van het karakter. Jongste kinderen krijgen van de ouders veel meer vrijheid. Ze hebben het ook al druk met andere kinderen in het gezin, dus daarom is er ook minder 1 op 1 aandacht van een moeder.

Jonge kinderen leren bovendien veel van oudere broers of zussen. Ze kopiëren het gedrag van een oudere broer of zus, en kijken minder naar het voorbeeldgedrag van de ouders. Daarom doen ze ook stout gedrag al op veel jongere leeftijd na. Want tja, wat een oudere broer of zus doet, is nu eenmaal altijd cool.

Bron: Me to We

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!