Draagzak of buggy? Dit is volgens experts beter voor je baby

16.05.2022 09:45

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om je baby bij je te dragen. Maar welke manier is nu het beste voor je baby? Een draagzak en een buggy zijn allebei handig, maar welke van de twee is beter?

We zetten de voordelen en nadelen van een draagzak en een buggy op een rij.

Draagzak

Een draagzak is ideaal als je gaat wandelen. Het grote voordeel van een draagzak is dat je je handen vrij hebt als je gaat lopen. Dat is een pluspunt als je tassen, koffers of andere kinderen mee moet nemen. En een draagzak zorgt ervoor dat je het dragen van je kind langer kunt volhouden dan als je hem optilt. Door een draagzak is het gewicht van de baby verdeeld over je hele lichaam, wat lichamelijk ook een stuk beter is. En heel fijn: je hebt je kind heerlijk dicht tegen je aan. Dat geeft een gevoel van geborgenheid. Wat wil je nog meer?

Nadelen

Een nadeel van een draagzak is dat het erg warm kan zijn, omdat je kind dicht tegen je aan zit. Een draagzak draag je misschien ook op vakantie, als je veel wil gaan wandelen. Dan kan het natuurlijk juist erg warm zijn, dus daar moet je wel rekening mee houden.

Buggy

Een buggy vinden veel ouders prettig als je ergens naartoe gaat met de auto of als je op reis gaat. Een buggy kun je namelijk makkelijk inklappen, is niet zwaar en ze nemen weinig ruimte in beslag. Zeker in vergelijking met een kinderwagen zijn ze een stuk lichter en kleiner. Ook een buggy kun je op een fiets plaatsen, namelijk met een buggydrager.

Nadelen

Het nadeel van een buggy is dat de zitting minder steun geeft en daardoor minder bescherming biedt dan een kinderwagen. Ook is een buggy minder fijn voor je kind en is het vooral handig voor kinderen die wat ouder zijn.

Als je twijfelt over een draagzak of een buggy, dan is onze tip om voor een draagzak te gaan. Het is makkelijker voor jou als moeder, doordat je je handen vrij hebt. Maar het is ook fijner voor je baby, omdat het beter is voor zijn houding.

Lees ook
‘Je verbrandt 280 calorieën per uur als je wandelt met je kind in een draagzak’