Draagmoeder zorgt al jaar voor baby omdat stel haar vanwege corona niet kan ophalen

24.03.2021 15:36

Emily wilde graag draagmoeder zijn voor een Chinees stel. Maar toen ze zwanger was, brak de coronapandemie uit. De ouders van het baby’tje kunnen daarom hun kind nog altijd niet ophalen bij de draagmoeder.

En daarom zorgt Emily al ruim een jaar voor een baby die niet van haar is.

Duurt zo lang

Emily woont in Amerika, maar daar mogen de Chinese ouders van het kindje niet naartoe reizen vanwege corona. Emily wilde de baby niet afgeven bij een pleeggezin. Ze heeft het meisje zelf gedragen, maar is niet de biologische moeder van het kind. Toch zorgt ze nu met liefde voor haar, tot het moment daar is dat haar ouders haar kunnen ophalen in Amerika. ‘Eerst dachten we dat dat maximaal vier weken zou duren’, vertelt de draagmoeder. ‘Maar toen werd het langer en langer. We hebben nu maar geaccepteerd dat we het gewoon niet weten. Maar we hadden het ook niet anders gewild.’

De Chinese ouders van het meisje hebben haar nog altijd niet ontmoet.  ‘Ik kan niet geloven hoeveel tijd al is verstreken. Het lijkt snel voorbij te gaan, maar als je erbij stilstaat is het anders. We proberen zoveel mogelijk ons dagelijks leven op te pakken waardoor het niet meer zo bizar voelt. We hopen dat ze hier kunnen komen voor haar eerste verjaardag in mei.’ Wat een voorbeeld is Emily: ga er maar aan staan. Alle zorg voor een baby, die niet van jou is. Wat ben je dan een sterke vrouw. ‘Mijn taak zou er eigenlijk na de geboorte op zitten’. Maar dat is niet gebeurd. Wanneer de Chinese ouders hun dochter mogen ophalen, is voorlopig nog niet bekend. De regels in China zijn een stuk strenger dan in Amerika of Nederland.

Lees ook
Jessica heeft zelf 3 kinderen en is de trotse draagmoeder van 6 andere kinderen

Bron: People