Dorian: ‘Ik moet me altijd verantwoorden als ik zeg dat ik maar 1 kind wil’

20.05.2020 12:30

Dorian (32) is dolblij met haar zoon Sem. Toch weet ze 1 ding zeker: hier blijft het bij. Ze wil maar 1 kind.

En hoewel zij daar helemaal over uit is, heeft ze het gevoel dat ze zich constant moet verantwoorden tegenover de buitenwereld.

Ze legt het uit: “Zo ongeveer óp zijn eerste verjaardag begon het: “Wanneer komt de volgende?” en “Een broertje of zusje zou wel héél leuk zijn he!”. We hebben inderdaad een tijdje getwijfeld of we nog een tweede kindje wilden. Maar heel eerlijk: eigenlijk was ik er vrij snel al uit. Ik was tevreden met mijn gezin zoals het was. Ik heb de leukste zoon op de wereld en hoef mijn aandacht niet te verdelen. Bovendien hecht ik waarde aan tijd voor mezelf, wat volgens mij met één kind nog wel te doen is.

Hoewel ik de zwangerschap en eerste jaren met Sem prachtig vond, vond ik het ook heel heftig. Sinds zo’n anderhalf jaar zijn we met z’n drieën weer in rustiger vaarwater terecht gekomen, waar we alle drie heel gelukkig mee zijn. Sem is vrolijk en tevreden. Hij is onwijs sociaal en neemt vaak vriendjes mee naar huis. Het klinkt vast wat egoïstisch, maar ik heb helemaal geen zin om nog een keer die rollercoaster in te stappen. Het was leuk, en nu gaan we weer door.

Dus nee, er komt geen tweede kindje. Niet om een hele schokkende reden: gewoon, omdat ik geen tweede kindje wil. Mijn gezin is compleet. Met één fantastisch kind!”

Bron: Babybytes

De leukste gympies voor kleine en grote jongens: