In déze maand van het jaar worden de zwaarste baby’s geboren

01.11.2020 11:26

Ben je zwanger geworden in september of oktober? Dan ben je als het goed is uitgerekend in mei. Een prachtige maand om te bevallen, zo in de lente, toch?

Toch blijkt uit onderzoek dat de zwaarste baby’s gemiddeld gezien worden geboren in mei. Ze wegen zo’n 200 gram meer. Gemiddeld wegen baby’s bij de geboorte rond de 3500 gram, al wordt er van een normaal geboortegewicht gesproken als een baby 2500 tot 4000 gram is. Niet niets, dus.

Lees ook: De eerste 3 weken huilt een baby zonder tranen

En dat heeft te maken met dat zwangere vrouwen meer eten in de wintermaanden dan in de zomermaanden, waardoor ze dus gemiddeld gezien meer aankomen tijdens hun zwangerschap. Hun baby’s worden daardoor ook wat groter.

Toevallig

Verder zal het ook te maken hebben met wat toeval: want hoe groot een baby is bij de geboorte en welk gewicht hij of zij heeft, is niet te voorspellen. Het is dus niet zo dat als je nu in mei uitgerekend bent, dat je sowieso een zwaarder kindje krijgt. En ach, wat scheelt 200 gram nu eigenlijk… De zwaarste baby ooit geboren zou volgens sommige bronnen 10,2 kilo hebben gewogen bij de geboorte. Dat is een gewicht van een dreumes van 1,5 jaar. Maar of dát echt waar is…

Bron: Pinterest