Deze 8 jongensnamen zijn in de hele wereld maar een paar keer gegeven

29.06.2024 12:47

Sommige namen zijn zo uniek of speciaal dat ze slechts een handvol keren voorkomen. En het is een beetje schatten en gokken, want je weet nooit zeker welke namen er in alle landen in de wereld opgeteld maar weinig voorkomen.

Toch kun je er wel van op aan dat deze jongensnamen zeer zeldzaam zijn. Ze komen echt maar een paar keer voor, wereldwijd gezien. Unieker dan uniek, dus. That’s for sure.

Of het jullie smaak is? Dat mag iedereen voor zichzelf weten.

1. Eldarion

Afkomstig uit de boeken van J.R.R. Tolkien, is Eldarion een zeer unieke naam die slechts door enkele ouders wereldwijd wordt gekozen. De naam heeft een fantasieachtige allure en betekent “zoon van de Eldar” (elfen).

2. Zephyrinus

Zephyrinus is een naam die afgeleid is van het Griekse woord ‘zephyrus’, wat “westenwind” betekent. Het is een zeldzame naam met een klassieke klank die slechts sporadisch voorkomt.

3. Oberon

Oberon, afkomstig uit de literaire werken van Shakespeare, is een naam die slechts een paar keer wereldwijd wordt gebruikt. Het heeft een magische en koninklijke connotatie, wat het uniek maakt.

4. Quillon

Quillon is een naam die zeer zeldzaam is en mogelijk slechts een paar keer wereldwijd voorkomt. Het heeft een stoere klank en is afgeleid van het woord ‘quill’ wat veer betekent, vaak geassocieerd met schrijven en creativiteit.

5. Thalor

Thalor is een zeer zeldzame naam die een mystieke en unieke uitstraling heeft. Het is een naam die je bijna nooit tegenkomt en daardoor erg speciaal is.

6. Varek

Varek is een naam die krachtig en uniek is, en slechts een paar keer wereldwijd voorkomt. Het heeft een stoere en moderne uitstraling.

7. Zerith

Zerith is een naam die je bijna nooit hoort en daardoor een zekere mystiek met zich meebrengt. Het is een naam die wereldwijd maar een paar keer gegeven is.

8. Kaelan

Kaelan is een naam die in sommige Ierse gemeenschappen voorkomt, maar wereldwijd zeer zeldzaam is. Het betekent “slender” of “narrow” in het Iers.