Deze 4 ‘fouten’ maken moeders bij hun eerste kind allemaal

24.11.2019 16:21

Als je moeder wordt is je leven van de ene op de andere dag nogal anders. En dat zorgt soms voor wat lastige momenten.

En we weten als moeder ook niet altijd hoe het precies moet. Of wat het beste is. Uiteindelijk doen we allemaal maar wat, toch?

Toch kunnen we leren van wat meer ervaren moeders zeggen dat ze liever anders hadden gedaan bij hun eerste kind. Dit doen vrouwen bij een tweede of derde kind namelijk veel slimmer.

  1. Niet slapen als je baby slaapt. Denken dat je de dag, de week, wel doorkomt zonder dutjes overdag. Nee. Niet doen. Niet proberen. Hou je eens niet groot en duik je bed in als het even stil is in huis.
  2. Hulp afzeggen of niet nodig hebben. Die vriendin die blijft vragen of ze eens kan oppassen voor je. Of die vriendin die voor je wilt koken. Nee nee, jij hebt het niet nodig, je doet het zelf wel. Gewoon accepteren, die hulp. Het is je redding.
  3. Niet vertrouwen op je moederlijke instincten. Als jij denkt dat die Duplo blokjes nog te klein zijn, dan zijn ze dat. Als jij denkt dat de box te hoog is, de broodkorst te hard is of de temperatuur van je kind hoger dan normaal is, dan heb je vaak helemaal gelijk. Luister naar je innerlijke gevoel.
  4. Denken dat een baby nooit mag huilen. Zeker als je meerdere kinderen hebt is het soms druk in huis. Dan huilt er wel eens eentje als je bezig bent met de ander. Dat is nu eenmaal zo en hoort erbij. Voel jezelf niet meteen een slechte moeder. Want dat ben je nooit.

Volg ons ook op Instagram! 

[enjoyinstagram_mb_grid]