Denise zag vanwege corona haar net geboren zoontje voor het eerst via een foto

13.03.2021 12:06

Denise kreeg corona in de laatste weken van haar zwangerschap. Dat was geen ramp voor haar, maar het maakte haar bevalling wel een stuk lastiger.

En de bevalling was al een hectisch proces, vertelt ze aan RTL Nieuws.

Paniek

De navelstreng zat namelijk 3x om het nekje van haar zoontje.  “Binnen 5 minuten was er paniek. Ik werd naar quarantainekamertje gebracht en er stonden drie of vier artsen om me heen zonder bescherming. Ik schreeuwde nog: ‘Ik heb corona’, maar er was geen tijd te verliezen. Ze moesten heel snel een zogenoemde code-roodkeizersnee doen anders zou de baby het niet redden.”  Ze moest met spoed geopereerd worden en hij zou gelijk gehaald worden via een keizersnede. “Het moest zo snel dat de verdoving nog niet werkte. Ik gilde het uit.” Ze voelde dus hoe haar buik werd opengesneden – een bizar vooral dat alleen in een noodsituatie als dit gebeurt.

Uiteindelijk kwam haar zoon goed ter wereld, maar moest Denise nog in quarantaine in het ziekenhuis vanwege haar coronabesmetting. Daarom mocht ze haar jongen niet zien: ze ontmoette haar eigen zoon via een foto. “We hadden de kinderkamer nog niet eens af, alles was zo plotseling gegaan. Maar hij was gezond. Hij leefde nog, dat was het belangrijkste.” Na een dag mocht ze hem eindelijk zien. Na een paar dagen mochten moeder en zoon naar huis, en werd het hele gezin herenigd. Denise en haar zoon Milo waren eindelijk weer bij haar man en haar dochter. Maar over horrorbevallingen gesproken…

Lees ook
Maar 1x persen: de snelste bevalling ooit duurde slechts 120 seconden

Bron: RTL Nieuws