De wetenschappelijke reden dat je kind nu kleffer en aanhankelijker is dan ooit

04.05.2020 09:00

Omdat we massaal thuis zitten vanwege het coronavirus en dus werk en privé elke dag combineren, raken je kinderen gewend aan het feit dat hun moeder altijd in de buurt is. En dat zorgt voor veranderingen in het gedrag.

Grote kans dat je ook hebt gemerkt dat de laatste tijd je kinderen kleffer zijn dan ooit.

Wetenschap bewijst: het is niet gek dat je kinderen in deze coronatijd aanhankelijk zijn, constant willen knuffelen en veel aandacht aan je vragen. Allereerst omdat je nu meer dan ooit in de buurt bent en je samen thuis bent. Al zit je te werken, dan nog denkt je kind dat je beschikbaar bent, omdat je nu eenmaal thuis bent. Maar er is meer. Want een klef kind zou juist laten zien dat je het goed doet als moeder, aldus wetenschappers.

Dat zit zo. Een aanhankelijk kind laat zien dat het veilig gehecht is aan de moeder. Omdat kinderen ook iets meekrijgen van wat er speelt in de wereld kunnen ze onbewust angstiger worden. Ze uiten hun angst door veel van hun moeder en vader te vragen: ze worden zo gerustgesteld als ze even spelen met papa in de tuin of even knutselen met mama. Als je kind aan je hangt en de hele dag opgetild wilt worden is dat misschien zwaar, maar het laat alleen maar zien dat ze steun nodig hebben en veel liefde willen. Volgens experts is dit ’tijdelijke klef doen’ een prima signaal dat je kind emotioneel goed ontwikkeld is en steun zoekt bij een volwassene: wat heel normaal gedrag is in vreemde tijden zoals dit.

Bron: Motherly

De tofste kinderkleding voor de komende warme dagen: