Deze 9 items heb je sowieso nodig als je een baby krijgt

17.09.2020 08:53

Als je zwanger bent dan weet je soms niet meer waar je het zoeken moet: wat heb je nu wel en niet nodig als je bijna een baby krijgt? Er zijn 9 dingen om je aan vast te houden als mommy to be.

En wij zetten ze even voor je onder elkaar.

 1. Een babynestje.
  De allerleukste zijn de babynestjes van Zebrapaardje: van wafelstof in de liefste kleuren, zoals okergeel, mintgroen of lichtgrijs. Met confettiprint en panterprint, of juist met veertjes, stippen en driehoekjes. Alles is even schattig en hier kan je baby naast je op de bank lekker in liggen dutten. Zo is je kleintje altijd bij je en heb je de box of buggy niet eens nodig. Lekker zacht en knus, heel vertrouwd en fijn voor pasgeboren baby’s.
 2. Hydrofiele doeken.
  Kun je er niet genoeg van hebben, van maat XL om je baby in te wikkelen tot kleine spuugdoekjes. Een hydrofiele doek neem je overal mee naartoe: je kunt er ook je baby op laten slapen, omdat je zo spuugjes makkelijk kunt verschonen.
 3. Een Maxi Cosi voor in de auto.
  Anders kom je nergens: niet eens het ziekenhuis uit, zeg maar. Je hebt er hoe dan ook een nodig en veiligheid gaat voor alles, dus wat ons betreft: bezuinig hier niet op. Kies er eentje van een goede kwaliteit die aan alle normen en regels voldoet.
 4. Luiers in maat 0 of maat 1 én Sudocrem.
  Om rode billetjes te voorkomen is het slim om je baby vaak te verschonen en de billen in te smeren met Sudocrem. Werkt beter dan wat dan ook aan zalfjes voor kleintjes.
 5. Een badje.
  Als je baby een paar dagen oud is, mag hij of zij al lekker in een warm bad. Dat vinden de meeste baby’s fijn, omdat het ze doet denken aan het vruchtwater in je buik. Zorg dat je na het badje de kleren hebt klaarliggen en laat je baby niet koud worden, maar wikkel je kleine gelijk helemaal in. Met die hydrofiele doeken, bijvoorbeeld…
 6. Een co-sleeper, wieg of ledikant.
  Meestal begin je de eerste tijd met je baby thuis met een co-sleeper: lekker makkelijk dichtbij mama slapen. Zeker als je borstvoeding geeft is dat fijn, want zo ligt je kindje binnen je handbereik en kun je hem of haar makkelijk aanleggen ’s nachts. Zo hoef jij je bed niet uit. Overigens is het ook fijn als je flesvoeding geeft, want zo hoor je of je kind wel lekker ligt, ademt en slaapt. En dat wil je nu eenmaal zeker weten als moeder.
 7. Flessen en spenen
  Alle baby’s hebben van nature een zuigbehoefte: zorg er daarom voor dat je altijd speentjes in huis hebt. Je kunt je kind ook aanleren om te gaan duimen, doordat je geen speen aanbiedt, maar meestal kan het geen kwaad om je baby een speen te geven. Volgens experts is het pas een probleem als een kind van 4 jaar oud nog een speen nodig heeft, maar in de babytijd is het niet iets om je druk over te maken. Baby’s hebben die behoefte nu eenmaal – ze worden van het sabbelen kalm en ontspannen.
 8. Een draagzak of buggy.
  Kun je lekker samen wandelen en de deur uit. Kleed je kind altijd aan zoals je jezelf aankleedt, luidt het advies. Dus als het buiten warm is en jij draagt een shirt en een korte broek, dan hoeft je baby niet vier lagen rompers en truitjes aan. Denk gewoon logisch na en kleed je kind zeker niet te warm.
 9. Rompers, broekjes, sokjes, mutsjes en pakjes.
  Je begint meestal met maat 50 na de geboorte, maar sommige baby’s hebben nog maat 44 nodig als ze net uit de buik komen. Andere baby’s zijn wat langer en gaan al gauw naar maat 56. Zorg dat je alles in huis hebt om goed voorbereid te zijn op de eerste weken na de bevalling. Zeker rompers met lange mouwen, rompers met korte mouwen en lange broekjes en sokken zijn nodig. Kun je nooit genoeg van hebben, want de kans is groot dat je baby soms spuugt en poept en álles onder zit… Ach, het hoort erbij. Die wasjes draaien? Dat went vanzelf.
Bron: Zebrapaardje