Dit zegt de dag waarop je kind is geboren over zijn of haar persoonlijkheid

30.12.2022 14:09
persoonlijkheid

Vaak houden moeders zich vast aan een sterrenbeeld: dat zegt iets over het karakter van een kind. Zo zijn Kreeften heel zorgzaam en wat onzeker en zijn Steenbokken echte doorzetters. Maar wist je dat de dag waarop je kind is geboren ook iets zegt over zijn of haar persoonlijkheid?

Is je kind op een maandag of toch een vrijdag geboren? Of misschien op een weekenddag? Elke dag zegt iets over je kind, omdat de dagen van de week in verband staan met de planeten, de sterren, de maan en de zon.

Persoonlijkheid staat in de sterren

  • Maandag van de maan
  • Dinsdag van Mars
  • Woensdag van Mercurius
  • Donderdag van Jupiter
  • Vrijdag van Venus
  • Zaterdag van Saturnus
  • Zondag van de zon

Dat zegt dus al iets over je kind, maar nog lang niet alles.

Kijk maar wat het betekent:

Maandag

Is je kind op een maandag geboren? Een maandagkind is gevoelig en flexibel en lief. Een kind dat op maandag geboren is, is erg gericht op zijn of haar gezin en thuis. Ze zijn dol op samen zijn met mama en papa. Ze spelen het liefst thuis en gaan ook niet graag uit logeren. Ze hebben snel last van heimwee en zoeken veel zekerheid in de opvoeding. Ze zijn dol op boekjes voorgelezen krijgen en fantasiespel met poppetjes en autootjes.

Dinsdag

Kinderen die op dinsdag zijn geboren zijn energiek en dapper, ze zijn actief en willen graag leren. Ze ontdekken van alles op elke dag en gaan graag op avontuur. Alleen maar thuis zijn is niets voor hen: ze willen vaak iets doen. Ze hebben veel vriendjes en vriendinnetjes. Ze zijn dol op tekenen en schrijven, lezen en spelen met anderen.

Woensdag

Kinderen die op woensdag zijn geboren zijn heel sociaal en praten als geen ander over alles wat ze meemaken. Ze spelen urenlang en zijn goede slapers. Ze eten ook keurig mee en doen hun best op school. Ze hebben veel hobby’s en clubjes en willen van alles doen. Soms zijn ze een beetje te druk en worden ze moe en chagrijnig. Ze zijn dol op knutselen en huisdieren.

Donderdag

De kracht van donderdagkinderen is dat ze positief denken en optimistisch zijn: ze zijn echte leiders van een groep. Dat zie je vaak al terug op de basisschool. In een groep weten ze hun stem te laten horen en dat brengt ze ver in het leven. Ze zijn soms pittig om op te voeden, omdat ze zo’n eigen willetje hebben. Maar na die peutertijd vol driftbuien kom je in rustiger vaarwater en zijn het zoete kindjes. Ze zijn dol op springen en spelen, familie en dansen.

Vrijdag

Vrijdagkinderen zijn zacht van karakter en zijn lief en gevoelig. Ze kunnen soms wat overprikkeld zijn en snel boos worden. Ze kunnen zich dan niet goed uiteten. Vrijdagkinderen zijn wel heel gezellig en liever niet alleen. Ze zitten het liefst bij mama op schoot. Ze zijn dol op samen koekjes bakken of naar de speeltuin gaan.

Zaterdag

Zaterdagkinderen zijn nieuwsgierig en leergierig en doen hun best op school. Ze vinden het leuk om een sport te doen en hebben veel vrienden. Ze kunnen goed meegaan in een groep, al laten ze niet over zich heen lopen. Wel hebben ze graag hun zin en kunnen ze eigenwijs zijn als iets anders loopt dan ze gewend zijn. Ze zijn dol op sporten, bakken en buiten spelen.

Zondag

Zondagkinderen zijn echte grappenmakers in huis. Ze zijn dol op keten, klieren en lachen. Niet altijd maken ze het je makkelijk als moeder, maar je kunt wel lachen met deze kinderen. Het is nooit saai in huis. Zondagkindjes zijn creatief en maken van alles een feest. Ze dansen, zingen en knutselen graag – en zijn daar ook heel goed in. Deze kinderen zijn soms een tik brutaal en kunnen wat te aanwezig zijn in een groepje, maar verder zijn ze echte organisatoren die ver komen in hun leven.

Bron: Astrovidhi