Sommige landen willen een ‘coronabonus’ geven: ‘3500 euro voor alle ouders, pér kind’

11.02.2021 08:31

Het lijkt te mooi om waar te zijn, geld cadeau krijgen van de overheid voor elk kind dat je hebt. Maar toch kan het nu zomaar eens gebeuren in sommige landen, omdat er wordt gesproken over een ‘coronabonus’.

Zelf betaal je je natuurlijk de blubber aan kinderopvang – tel daar ook nog maar eens de luiers, het eten en de andere spullen bij op.

Boost

Volgens niemand minder dan de Amerikaanse president Joe Biden kunnen alle ouders in deze barre coronatijden wel een extraatje gebruiken. Hij wil daarom in Amerika al de bijslag voor kinderen verhogen. Hij wil dan ook dat elke ouder, alleenstaand of niet, zeker 3500 euro per jaar per kind ontvangt van de overheid. Het komt ongeveer neer op een bedrag van 300 euro dat elke maand op je rekening wordt gestort. Het is onderdeel van zijn ‘corona stimulus plan’, om ook de Amerikaanse economie een boost te blijven geven.

Lees ook
Zoontje André Hazes heeft échte ‘coronacoupe’: lang haar met een knotje

Tel uit je winst

Het geld is bedoeld voor ouders van jonge kinderen: heb je een kind jonger dan 6 jaar, dan krijg je daar 300 euro per maand voor. Heb je 2 kinderen jonger dan 6 jaar? Dan krijg je dus 600 euro per maand extra. Voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar krijg je iets minder, maar nog steeds een leuk cadeautje: 250 euro per maand per kind. Hoe Joe Biden dit denkt te kunnen gaan betalen? Simpel: hij wil ouders juist minder belasting laten betalen. Zodat ze dus tussen de 3000 en 3600 euro per jaar terug kunnen krijgen. Volgens de Democraten is het nu hoognodig, omdat in veel families banen zijn verloren. Nou maar hopen dat dit idee óók naar Nederland overwaait, toch?

Bron: Parents.com