Chinouk was op haar 25e al in de overgang: “Ineens was mijn kinderwens van de baan”

01.06.2020 17:49

Als je toekomst opeens anders loopt dan gepland, dan kan dat voor veel verdriet zorgen. Chinouk had het jarenlang niet door, maar was al op jonge leeftijd in de overgang. En daardoor kan ze geen kinderen meer krijgen.

Aan LINDA. vertelt ze in een open interview haar verhaal.

Op haar 34e wilde ze eventueel alleen, zonder partner, aan kinderen beginnen. Ze liet onderzoek doen in het ziekenhuis – maar daar kwam slecht nieuws uit. “Volgens de dokter was mijn rechtereierstok al helemaal verschrompeld en gaf de linker te weinig eitjes af. Ik had nog een half jaar de tijd had om kinderen te krijgen, zei ze, maar de kans op een gezond kind was slechts 1 procent. Ik bleek al zeven jaar in de overgang.”

Ze heeft het enigszins wel gemerkt aan zichzelf, maar omdat ze ze jong was, niet aan de overgang gedacht. “Ik had de laatste jaren ook veel last van depressieve gevoelens, al ben ik een vrolijk mens. Toen ik stopte met de pil, werden die alleen maar erger. Daarnaast had ik last van droge ogen, viel mijn volle bos krullen uit en hield ik vocht vast. Achteraf allemaal tekenen van de overgang.”

Het deed Chinouk ontzettend veel pijn, omdat ze er toen achter kwam dat ze nooit moeder zou worden. “Ineens was mijn kinderwens van de baan. Op sommige dagen voelde het alsof ik van binnenuit werd verscheurd. Mijn verdriet was zo groot, dat ik dacht dat ik er nooit meer overheen zou komen. Ik had me mijn leven zó anders voorgesteld. Als ik op straat een baby zag, moest ik huilen. En wanneer iemand op Instagram meldde dat ze in verwachting was, werd ik boos. Waarom zij wel en ik niet? Ik was er obsessief mee bezig, kon aan niets anders denken dan moeder worden. Ik moest een knop omzetten. Dat is me uiteindelijk gelukt door erover te praten en schrijven. Gelukkig heeft mijn omgeving me altijd gesteund.”

Bron: LINDA.

De mooiste sierlijke jurken voor zwoele zomeravonden: