‘Britse nieuwe coronamutatie verspreidt zich vooral onder kinderen’

31.12.2020 11:31

Brrrr: geen gezellig nieuws over de nieuwe Britse coronamutatie zo aan het eind van het jaar. Het lijkt erop dat deze vorm van corona, een nieuwe vorm dus, zich vooral verspreidt onder kinderen.

Deze zorgwekkende boodschap deelde coronaminister Hugo de Jonge woensdagmiddag na afloop van extra overleg met meerdere kabinetsleden. Het kabinet overweegt om ook basisschoolkinderen te laten testen op corona.

Schrikken

Het zal de komende dagen en weken duidelijk worden wat de nieuwe maatregelen voor kinderen worden, dus. “Dit type verspreidt zich ook onder basisschoolleerlingen, dat zie je normaal niet en dat is op zichzelf iets om je zorgen over te maken. We moeten inventariseren wat dit betekent voor de overige maatregelen,” zei De Jonge. Deze week kwam al naar voren dat een basisschool in Nederland een brandhaard was voor de nieuwe mutatie van het virus. Lang leek het er juist op dat kinderen maar een kleine rol speelden in het verspreiden van het coronavirus. Dat geldt ook voor het ‘oude’ virus, maar niet voor het ‘nieuwe’ virus, helaas. En dat is schrikken: zeker voor ouders van kinderen met een basisschoolleeftijd.

Overigens mag je je kinderen nog wel gewoon met andere kinderen laten spelen. “Hun ouders doen er erg verstandig aan om zich gewoon te houden aan de bezoekmaatregelen.” Dat betekent dat men maximaal 2 bezoekers thuis per dag mag ontvangen, ook tijdens de jaarwisseling”, zegt Hugo de Jonge. Dat betekent niet meer dan 2 mensen per dag op bezoek.

Bron: Telegraaf