Wat je over borstvoeding geven moet weten in tijden van de coronacrisis

27.03.2020 11:00

Borstvoeding geven aan je kind is heel mooi, als het je gegund is en het allemaal lukt. Maar in deze tijden van het coronavirus is alles even anders.

Voor zover bekend is het virus COVID-19 niet overdraagbaar van moedermelk op baby.

Dus als de moeder het coronavirus heeft, dan hoeft de baby dat niet te krijgen via de moedermelk. In de moedermelk zitten juist stoffen die goed zijn voor het afweersysteem van het kind. Maar, een moeder kan het virus wel overgeven aan haar baby via huidcontact of niezen. Daarom wordt dan aangeraden om met een masker op borstvoeding te geven en met handschoenen aan of altijd je handen wassen voordat je je baby oppakt.

Als je toch borstvoeding geeft en je bent bang dat je het coronavirus te pakken hebt, dan is het ook aan te raden om te kolven. Je laat dan iemand die sowieso gezond is en fit is je kind met een fles de gekolfde melk voeden. Het gevaarlijke zit ‘m vooral in of een besmette moeder het virus doorgeeft aan haar pasgeboren baby niet in de melk, maar juist via contact van dichtbij en druppels in de lucht door de ademhaling, door niezen of hoesten. Als je als moeder met een jonge baby hoest, koorts hebt of last hebt van je ademhaling, moet je volgens experts extra oppassen.

Bron: Motherly

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!