Bonnie bedenkt zelf namen voor haar zoons en dochter: ‘0x gegeven in Nederland en we zijn er blij mee’

17.03.2023 09:39

Een eigen naam verzinnen: een stuk origineler dan kijken naar wat de trends zijn in de top 10-lijstjes. En zo kom je nog eens op een heel bijzondere naam voor een jongen of meisje.

Bonnie mailt ons haar leuke verhaal over de namen van haar zoons en dochter.

‘Ik las wat artikelen over aparte namen en ik moest meteen aan mijn kinderen denken! Onze oudste zoon is een zoon van zijn vader Robin, dus kwamen we al snel uit op Robinson. We noemen hem echter Sonnie, roept wat prettiger. Al merken we nu dat ikzelf(Bonnie) ook vaak omkijkt als iemand mijn zoon roept.

Toen werd onze 2 zoon geboren en toen werd er dus al van alle kanten verwacht dat we ook hem gingen vernoemen. En dat wilde ik ook heel graag dus toen ging het combineren en verzinnen beginnen. Met de namen van opa(Nico) en mijn broer(Dennis), ontstond al snel de naam Deniek en dat is het ook geworden. Er zijn er maar een paar en ook wel eens aan een meisje (Danique) maar je hoort de naam niet vaak.
Toen kwam er 5 jaar later nog een dochter bij en om een naam voor een dochter te verzinnen vond ik heel lastig, en bij veel meisjesnamen heb ik associaties die soms ook minder fijn zijn. Maar mijn vriend en ik gingen weer puzzelen en we kwamen uiteindelijk op de naam Yariël. Je spreekt het uit als een combinatie tussen Yara en Ariël. Een hele unieke naam en is volgens mij nog 0 x gegeven in Nederland. Zowel, dan hoor ik dit ook graag haha.

Omdat zij niet vernoemd is hebben we haar 2e naam Bo, van Bonnie, gegeven. Op de dag van de geboorte heeft mijn vriend dat bepaald en ik ben er heel trots op. Op al mijn 3 de kanjers.’

Heel trots op

En aansluitend kregen we nog een leuke mail van iemand die erg trots is op de naam: ‘Mijn ouders bedachten ruim 60 jaar geleden het volgende: ik werd vernoemd (zoals gebruikelijk in die tijd) naar mijn beide oma’s. Margaretha Johanna. Daar wilden zij een passende nieuwe naam bij maken en het werd Manna. Ik hoor het niet vaak en ben erg blij met die naam!’

Wat een aparte namen: ken jij iemand die ook zo heet? Mail ons jouw unieke namen op redactie@mamamagazine.nl.