Deze bijzondere namen hebben de dochters van Angela Schijf

28.03.2024 22:03

Angela Schijf speelt in The Passion dit jaar de rol van de moeder van Jesus, Maria. Maar wie is zij in haar privéleven? Ze is ook écht moeder: van drie dochters. En die hebben bijzondere namen gekregen.

Angela Schijf is een getalenteerde Nederlandse actrice, geboren op 7 augustus 1979 in Uithoorn, Nederland. Ze is bekend om haar veelzijdige rollen in zowel film, televisie als theater.

Schijf begon haar carrière op jonge leeftijd en brak door met haar rol als Kim Verduyn in de Nederlandse soapserie “Goede Tijden, Slechte Tijden” in de late jaren 90. Haar talent viel al snel op en ze werd een van de meest herkenbare gezichten in de Nederlandse entertainmentindustrie.

Namen dochters Angela Schijf

Een van haar meest iconische rollen is die van rechercheur Eva van Dongen in de populaire Nederlandse televisieserie “Flikken Maastricht”, waarin ze sinds 2007 speelt. Haar vertolking van dit personage heeft haar lof en prijzen opgeleverd en de serie is een van de langstlopende en meest geliefde Nederlandse politieseries aller tijden.

Met haar man Tom Van Landuyt, heeft ze 3 kinderen. Het paar trouwde in 2002 en heeft sindsdien een gezin gesticht.

Hun kinderen heten

  1. Bloem
  2. Zus
  3. Mensje

Naast haar werk op televisie heeft Schijf ook in verschillende Nederlandse films gespeeld, waaronder “Van God Los” (2003), “De Surprise” (2015) en “Red Light” (2020). Haar veelzijdigheid als actrice blijkt uit haar vermogen om zowel drama als komedie te spelen met evenveel overtuiging en talent.

Naast haar werk als actrice is Schijf ook actief op het gebied van liefdadigheidswerk en steunt ze verschillende goede doelen, waaronder organisaties die zich inzetten voor kinderen en onderwijs.