Bewezen: al dat hippe beige en wit is niet goed voor de ontwikkeling van een baby

17.02.2023 14:49

Je kunt geen babykamer bekijken of je ziet de trendkleur van het moment: beige. En wit. En vooral zo weinig mogelijk felle kleuren. Maar wat doet dat met de ontwikkeling van een kind?

Of je er nu voor kiest om de babykamer van je baby in gedempte beige kleuren en speelse pastelkleuren te decoreren of voor felle kleuren te gaan, het vinden van een balans en het bieden van afwisseling is altijd het beste. “Kinderen doen het het beste met een uitgebalanceerd dieet van kleur”, zegt Dr. Karp.

Beige kan geen kwaad om in te slapen

Beige kan in principe geen kwaad: zeker om in te slapen is een rustige kamer met zo min mogelijk afleiding van felle kleuren beter voor een baby. Maar groeit je kind op, dan is kleurrijk speelgoed wel ontzettend belangrijk. Sommige ouders kiezen voor een beige babykamer omdat het een rustige en neutrale kleur is die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren en decoratiestijlen. Beige kan ook helpen om een ​​gevoel van warmte en comfort te creëren in de kamer.

Aan de andere kant zijn er ook ouders die liever helderdere kleuren gebruiken voor de babykamer om een ​​meer levendige en stimulerende omgeving te creëren. Er zijn echter geen bewijzen dat beige specifiek slecht is voor baby’s – maar je kunt wel doorslaan.

Een persoon op Twitter riep dat ze het belachelijk vindt: “Baby’s leren en ontwikkelen zoveel door kleur te zien en te herkennen. Deze esthetische hippe Tik tok-moeders met eentonige kinderkamers en beige speelgoed maken me gek, haha. Niet alles hoeft te passen bij je stijl van sociale media.'” En dat bevestigen experts: kinderen hebben felle kleuren nodig voor hun ontwikkeling. Een beige babykamer kan prima, maar zorg daarbuiten voor genoeg kleuren.

Beste kleuren voor baby’s

Voor baby’s is het belangrijk om speelgoed te hebben met heldere, levendige kleuren die hun zintuigen stimuleren. Hier zijn enkele van de beste kleuren voor baby’s speelgoed:

Rood: Rood is een stimulerende kleur die de aandacht van baby’s trekt en hun energie en opwinding kan verhogen.

Geel: Geel is een heldere, vrolijke kleur die de aandacht van baby’s trekt en hen kan helpen zich gelukkiger en energieker te voelen.

Blauw: Blauw is een kalmerende kleur die de zintuigen van baby’s kan kalmeren en helpen ontspannen. Het kan ook de slaap van baby’s bevorderen.

Groen: Groen is een rustgevende kleur die baby’s kan helpen ontspannen en zich comfortabeler voelen. Het kan ook de aandacht en creativiteit van baby’s stimuleren.

Oranje: Oranje is een opvallende en opwindende kleur die baby’s kan helpen hun energie en opwinding te vergroten.

Het is belangrijk om speelgoed te kiezen dat veilig is voor baby’s om mee te spelen en dat geschikt is voor hun leeftijd en ontwikkelingsniveau. Baby’s zien in het begin vooral contrast tussen wat zwart-wit is. Daarna zien ze als eerste kleur rood. Beige zullen ze in het begin gewoon zien als een wazige vlek.

“Dus hoewel beige speelgoed niet schadelijk is, is speelgoed met een gedurfd zwart-witpatroon waarschijnlijk interessanter voor je baby”, voegt Dr. LeVos toe. En wanneer een baby zich ergens op kan concentreren, is zijn brein veel aan het leren.

Bron: Popsugar