Tessa: “Ik ben een betere moeder, juíst omdat ik soms een oppas heb”

26.06.2020 08:00

Als je samen vader en moeder wordt, verandert er niet alleen veel in jullie dagelijks leven, er verandert ook veel in jullie relatie. En dan is de romantiek soms wat ver te zoeken.

Daarom is er niets belangrijker dan af en toe tijd voor elkaar maken.

Even de deur uit, iets leuks doen, ergens naartoe, met z’n twee. Maar ja, wie past er dan op de kinderen? Daar is wat op bedacht door Crème de La Crème: je vindt zo een oppas die bij jouw wensen en je gezin past. Via een video stellen de oppassers zich namelijk aan je voor, en zo weet je écht of dit is wat je zoekt voor jouw kinderen. Alle oppassers die je hier vindt, zijn gescreend en hebben een VOG én hebben een EHBO-test gedaan.

Tessa (30, moeder van tweeling Bodi en Daaf) probeerde het uit.

Spannend
“Eerlijk? Ik vind het helemaal niets om mijn kinderen bij een meisje achter te laten dat komt oppassen. Dat meisje kennen we dan net 5 minuten en je laat toch je hele leven bij haar achter, zeg maar. Maar toen Safae bij ons via Crème de la Crème kwam oppassen, voelde het meteen goed. Ze luisterde aandachtig en met interesse naar mijn ‘instructies’. Bijvoorbeeld dat Bodi in dit bedje slaapt en nog diksap wil drinken uit de fles, en dat Daaf al drinkt uit een beker. Dat ze van de ballenbak en torens bouwen houden. Dat ze een zoutje mogen eten en dat ze vooral overal op klimmen, dus dat ze wel goed oplet, alsjeblieft. Soms heb je zo’n gevoel, dat je denkt, dit komt wel goed. En mijn man en ik konden samen een hele middag op het terras bijkletsen en van het mooie zomerweer genieten. Dat doe je toch een stuk minder ontspannen als je twee dreumesen van 15 maanden meeneemt”.

“Toch blijf ik het lastig vinden om vaak oppas te vragen. Ik wil ook niet te vaak bij mijn kinderen weg, natuurlijk niet. Maar soms merk ik wel dat we een beetje te veel thuis zitten met elkaar. Dat we even wat moeten doen met anderen, met onze vrienden. Halverwege de middag app ik Safae om te vragen of alles goed gaat. Gelukkig gaat het zoals ik hoopte dat het zou gaan: ze zijn lief gaan slapen en heel braaf en blij. En ze zijn bovendien gelijk in slaap gevallen: dat lukt mij als moeder niet eens! Wat is dat fijn om te horen als je weg bent.”

De gehele oppaservaring was dan ook heel positief. “Niet alleen hebben we een heerlijke middag samen weg gehad, waardoor je echt oplaadt als vader en moeder. Maar toen we thuiskwamen waren Bodi en Daaf lekker aan het spelen met de oppas en waren ze erg vrolijk. Ze zagen er schoon en blij uit en dat stelde me nog meer gerust: het was dus allemaal goed gegaan. En wij? Wij hebben het hele weekend nagenoten van die middag buiten in de stad. Want natuurlijk ben je het liefst met je kinderen samen, maar ik merk nu ook dat tijd voor jezelf als moeder heel belangrijk is. Daardoor kan ik juist alleen maar een betere moeder zijn”.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Voordat je moeder wordt denk je dat je weet wat je te wachten staat. Je denkt dat je weet wat het inhoudt. Maar nee; het is alles wat je níet dacht dat het zou zijn ? Ik leer elke dag weer meer over het moederschap, merk ik nu. Elk huiltje herken ik nu gelijk, ik weet dat boterhammen door de lucht gooien een spel is dat je beter kunt negeren en ik ruim 6 manden speelgoed inmiddels in 3 minuten op ‘s avonds. Elke nacht gaat het in slaap knuffelen beter. Twee luiers tegelijk verschonen doe ik inmiddels terwijl ik ondertussen liedjes zing, dansjes met ze doe of flessen diksap maak. Alles gaat makkelijker. Ik denk dat je mama zijn alleen maar kunt leren als je het gewoon doet, je leert het niet uit een boekje of uit verhalen en adviezen van anderen. Bij de geboorte van m’n tweeling werd ik moeder, ja, natuurlijk. Maar na 15 maanden voel ik me steeds meer een echte mama ? #beingamom #moederschap #moederenzoon #jongensmoeder #tweeling

Een bericht gedeeld door TESS | TWINMOM | MAMA MAGAZINE (@tessaheinhuis) op

Actie
Ook interesse in wat tijd voor jezelf? Tot en met 30 juni betalen ouders €15 voor een jaarabonnement bij Crème de La Crème. Hiermee krijg je toegang tot de gescreende oppasprofielen (exclusief het uurtarief van de oppas wat varieert tussen de €5-12 euro). Hier vind je meer informatie over een oppas vinden die bij jou past!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Leven met een peuter?#crmdlcrmnl#oppas#sitters#oudersvannu#vivamamma#oppassen#workout#toddlerlife#peuters

Een bericht gedeeld door Crème de la Crème (@crmdlcrmnl) op

Bron: CrmdlCrm

De leukste mama-items voor jou op een rij: