De 5 beste tips om het thuis in quarantaine met je partner en kinderen uit te houden

30.03.2020 08:52

Zit je lekker op elkaars lip, zo in deze tijden van quarantaine? Dat is voor elke relatie best intens.

Zeker als jullie ook nog kinderen hebben rondlopen in huis, is het misschien al gauw wat druk en veel. Zeker nu we week nummer 3 ingaan van de coronacrisis en we allemaal nog steeds zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Onthoud dat frustratie er in de meeste huishoudens nu bij hoort. We kunnen niet veel anders dan af en toe geïrriteerd zijn, want we hebben zo weinig afleiding. En thuis werken met kinderen, is niet al te makkelijk. Je hebt belangrijke telefoontjes die je nergens rustig kunt doen, je bent de hele dag juf, schoonmaker en werknemer in één en je man zit toch wel erg veel op de bank te hangen. Of hij vindt zijn werk belangrijker… Ach, irritaties komen in alle gezinnen voor, zeker in deze bizarre omstandigheden. Maak je er niet druk om: boosheid betekent niet dat je niet van elkaar houdt.

  1. Kies elke dag een klein uitje. Ga in de tuin werken, loop een rondje door de straat, ga een puzzel maken, koekjes bakken, dat idee. Doe iets speciaals, elke dag weer. Zo voorkom je een giga sleur.
  2. Maak duidelijke afspraken met tijden en schema’s. Hoe laat werkt mama, hoe laat werkt papa? Wanneer kunnen jullie echt niet gestoord worden? Schrijf het op en plak het desnoods op de koelkast. Duidelijkheid is nu fijn, omdat niemand het gewend is om thuis te werken of om thuis naar school te gaan.
  3. Pak momenten voor jezelf. Even je serie kijken als iedereen eindelijk slaapt: doe het juist nu. Je hebt die kleine uren voor jezelf nodig.
  4. Blijf bewegen: met kinderen, zonder kinderen. Elke dag even een half uur fit bezig zijn is ook goed voor je humeur.
  5. Probeer er soms ook wat om te lachen en bespreek ook juist wat er wel goed gaat, wat je wel fijn vindt aan deze rare situatie. Lekker klef met je kinderen: het heeft ook iets heel zoets, toch? Zo intens samen zijn kan ook mooi zijn.

Bron: AD

 

Volg ons @mamamagazinenl ook op Instagram!