‘Ik ben bang dat onze gekozen naam leuk is nu hij een baby is, maar niet als hij volwassen is’

30.05.2024 11:05

‘Het is zo lastig, want we vinden deze naam fantastisch voor ons kind. En eerlijk gezegd vond ik het best lastig om een leuke jongensnaam te vinden. Maar ik ben bang dat deze naam meer bij onze zoon past nu hij nog klein is, dan wanneer hij volwassen wordt. Hij heeft een beetje een schattige kindernaam gekregen. Hoe gaat hij dit vinden als hij een volwassen vent van dertig jaar is?

Daar maak ik me wel eens druk om. Onze knappe jongen heet Teddie. Een hele coole en hippe naam. Natuurlijk kan hij het als hij ouders is afkorten naar Ted, maar goed, dat moet hij ook maar net leuk vinden, dan. Hij heeft officieel toch echt Teddie.

Bij onze naamkeuze zei een vriendin: ‘Probeer je voor te stellen hoe de naam Teddie zal klinken in verschillende situaties: op school, in een professionele omgeving, en in sociale kringen. Stel je voor hoe de naam zou klinken met verschillende titels, zoals “Dokter Teddie”, “Advocaat Teddie” of “Directeur Teddie”. Dit kan je helpen visualiseren hoe de naam zal overkomen in verschillende fasen van het leven.’ Ik vond het eigenlijk wel cool klinken. En natuurlijk is het enig als hij jong is, maar ik vind Ted als volwassen man ook leuk. Daarom hebben we voor deze naam gekozen. Toch klinkt er soms kritiek op onze naam. Zo van: oh, wat een leuke babynaam! Maar niemand die echt zegt dat ze het ook mooi vinden als hij volwassen is.

Dus daar maak ik me nu druk over. Ik kan de tijd natuurlijk niet terugdraaien en hij is echt onze Teddiebeer, dus we willen hem ook niet anders noemen. Ik hoop alleen dat hij later ook blij is met zijn schattige naam.’